Στάδιο Αμμόχωστος-Επιστροφή

Το Στάδιο Αμμόχωστος Επιστροφή, είναι η προσωρινή προσφυγική έδρα της ποδοσφαιρικής μας ομάδας και βρίσκεται στην Λάρνακα.

Η πραγματική έδρα της Νέας Σαλαμίνας είναι το Στάδιο ΓΣΕ στην Αμμόχωστο. Όμως λόγω της παράνομης κατοχής της Αμμοχώστου από τα τουρκικά στρατεύματα το 1974, η Νέα Σαλαμίνα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το ΓΣΕ και έτσι μέτα το 1974 επαναδραστηριοποιήθηκε προσωρινά στη Λάρνακα δημιουργώντας το δικό της γήπεδο.

Σήμερα η έδρα της ομάδας είναι το στάδιο Αμμόχωστος το οποίο έχει χωρητικότητα 5000 θέσεων. Το στάδιο Αμμόχωστος χρησιμοποιείται κυρίως για ποδοσφαιρικούς αγώνες και έχει ως ιδιοκτήτη του την  Νέα Σαλαμίνα. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται και το οίκημα του σωματείου.

Το στάδιο Αμμόχωστος πήρε το όνομα του από την πόλη της Αμμοχώστου η οποία ήταν η αρχική έδρα της Νέας Σαλαμίνας πριν την τουρκική εισβολή. Κατασκευάστηκε το 1991 και κτίστηκε μέσα στους προσφυγικούς συνοικισμούς της Λάρνακας. Η απόφαση για τη δημιουργία του σταδίου πάρθηκε το 1989 και το Δεκέμβριο του ίδιου έτους άρχισε η κατασκευή. Μετά από πολλές εισφορές των φιλάθλων της Νέας Σαλαμίνας στην Κύπρο και το εξωτερικό, του κυπριακού οργανισμού αθλητισμού και εθελοντική εργασία επιτεύχθηκε η κατασκευή του σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αξίζει να σημειωθεί οτι η αρχική οικοδόμηση του σταδίου έγινε με εθελοντική εργασία των μελών και φίλων της Σαλαμίνας.

Το στάδιο εγκαινιάστηκε το 1992 με τη διεξαγωγή του τελικού του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U16 στις 17 Μαΐου, μεταξύ της Γερμανίας και της Ισπανίας όπου η Γερμανία κέρδισε με 2-1. Το πρώτο επίσημο παιχνίδι της Νέας Σαλαμίνας στο στάδιο Αμμόχωστος έγινε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 1991 με αντίπαλο τον Ευαγόρα Πάφου, τον οποίο νίκησε με 4-1.

Διεύθυνση: Αλέξανδρου Ραγκαβή 4, Τ.Κ 40345,6047, Λάρνακα
Τηλ: 24 663090
Φαξ: 24 663228