Η 7η Μαρτίου είναι μέρα ιερή και ιστορική για τον κάθε Σαλαμιναίο και την κάθε Σαλαμιναία! Είναι η μέρα που χάραξε τις ζωές χιλιάδες ανθρώπων που υποστηρίζουν το Σωματείο που γεννήθηκε και δραστηριοποείται μέχρι σήμερα. Είναι η μέρα που γεννήθηκε η ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ!

Πριν 74 χρόνια, οι Νικής Γεωργίου, Αντώνης Τότσης, Ανδρέας Πασχαλίδης, Ανδρέας Πάρπας, Παναγιώτης Καλογήρου, Κώστας Ελευθερίου και Νίκος Κόκκινος ίσως να μην φαντάζονταν πως το Σωματείο που ίδρυαν τότε θα αγκαλιαζόταν τόσο θερμά. Εκεί στο θέατρο του Χ’’ Χαμπή, στις 7 Μαρτίου 1948 στις 11π.μ., ιδρύθηκε η τιμημένη ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΣ που άντεξε στο πέρασμα των χρόνων, δεν λύγισε στις δυσκολίες, ξεπέρασε τις αναποδιές και εδραιώθηκε στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα της Κύπρου.

74 χρόνια μετά, η ανάγκη για να κρατάμε ψηλά το λάβαρο της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΣ είναι πιο μεγάλη από ποτέ, γιατί εδώ και 47 χρόνια γιορτάζουμε την ίδρυση μας μακριά από την πόλη μας, μακριά από την Αμμόχωστο μας. Μέχρι την επιστροφή μας η γιορτή θα είναι μισή, ο αγώνας για επιστροφή μεγαλύτερος και η ευθύνη μας να κρατάμε ζωντανή τη θύμηση τεράστια.

Διαβεβαιώνουμε τους απανταχού Σαλαμιναίους και Σαλαμιναίες ότι το Σωματείο μας θα συνεχίσει να υπηρετεί τα ιδανικά και τις αρχές που το ίδρυσαν. Θα συνεχίσει να υπηρετεί το ευ αγωνίζεσθαι, να έχει ήθος, αλλά και να προωθεί δραστηριότητες ενάντια στο ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και σε ότι άλλο μπορεί να βλάψει τις πανανθρώπινες αξίες. Όπως έχει πλειστάκις ειπωθεί, η ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΣ δεν ήταν και δεν είναι ένα απλό αθλητικό σωματείο και οι δραστηριότηες του δεν περιορίζονται στις 4 γραμμές ενός γηπέδου ποδοσφαίρου ή πετόσφαιρας.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ – ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΜΑΣ !

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ