Προσφυγιά, μαύρος Ιούλης, σειρήνες, πόλεμος, νεκροί, κατοχή είναι οι πικρές θύμησες που μας ξημερώνουν κάθε 20η Ιουλίου εδώ και 48 χρόνια. Ο χρόνος σταμάτησε για χιλιάδες πρόσφυγες, αλλά και για ολόκληρο τον Κυπριακό λαό, τη μέρα που ο τούρκικος στρατός εισέβαλε παράνομα και σφετερίστηκε το 38% της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ καταδικάζει με όλες του τις δυνάμεις την τούρκικη παράνομη εισβολή και κατοχή της Κύπρου και κλίνει ευλαβικά το γόνυ σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού είχε προδοθεί από ανδρείκελα 5 μέρες πριν.

Η 20η Ιουλίου 1974 ήταν η 2η από τις τρεις πράξεις δράματος που έζησε ο Κυπριακός λαός το καλοκαίρι του 1974, αφού ο εισβολέας έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο «Αττίλας 1», με ορατές μέχρι και σήμερα τις οδυνηρές συνέπειες της κατοχής και της προσφυγιάς.

Η ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ δεν συμβιβάζεται με ούτε με την κατοχή, ούτε με τη σημαία στον Πενταδάχτυλο αλλά ούτε και με την προσφυγιά. Έχουμε χρέος να κρατούμε τη σημαία της απελευθέρωσης και επανένωσης ψηλά, όπου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα μπορούν να ζουν ελεύθεροι στη δική τους πατρίδα μακριά από οδοφράγματα και συρματομπλέγματα.

Ως γνήσιοι υπερασπιστές της Δημοκρατίας και της Ειρήνης θα συνεχίσουμε τη δράση μας, όσο δύσκολος και αν είναι ο αγώνας της δικαίωσης, για να κρατούμε ζωντανή τη φλόγα της ελπίδας. Άλλωστε η ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ πρεσβεύει τα πανανθρώπινα ιδανικά όπως μας τα έχουν μεταλαμπαδεύσει οι ιδρυτές της.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ – ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ