47 χρόνια το ίδιο εφιαλτικό ξύπνημα εν μέσω σειρηνών να μας θυμίζουν την θλιβερή μέρα που ο τούρκικος στρατός εισέβαλε στα εδάφη μας, παραμένοντας μέχρι σήμερα. Η μνήμη μας είναι όμως και σε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για να υπερασπιτούν τα ιερά εδάφη μας και θυσιάστηκαν για την πατρίδα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ καταδικάζει με βδελυγμία την βάρβαρη τούρκικη εισβολή που υλοποίησε το σχέδιο «Αττίλας 1» και σήμανε την απαρχή της παράνομης κατοχής των εδαφών μας. Καταδικάζουμε τη λεηλασία, την προσφυγοποίηση χιλιάδων ανθρώπων και την παράνομη κατοχή, μεταξύ άλλων και της αγαπημένης μας πόλης Αμμοχώστου.

Η παρακαταθήκη που μας άφησε το δίδυμο έγκλημα του Ιούλη του 1974 είναι η σημαία της ντροπής στον Πενταδάχτυλο, τα οδογράφματα, η καταστροφή περιουσιών, ο ξεριζωμός από τις πατρογονικές εστίες και ο θάνατος.

Η δράση του Σωματείου μας δεν περιορίζεται σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου ή πετόσφαιρας αλλά είναι πολύ έντονη με βαθιές κοινωνικές ρίζες. Η ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις δημοκρατικές αρχές και αξίες, θα συνεχίσει να κρατά στη θύμηση όλων την Αμμόχωστο μας και τα άλλα κατεχόμενα εδάφη, θα συνεχίσει να μεταλαμπαδεύει και στις νέες γενιές υψηλές αξίες και ιδανικά.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ – ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ