Μετά την ολοκλήρωση της Α’ φάσης (9 αγωνιστικές) του προαιρετικού πρωταθλήματος Ανώτατης κατηγορίας ακαδημιών της ΚΟΠ, οι αγωνιστικές ομάδες Κ14-Κ17 της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ έχουν τερματίσει στην τιμητική 3η θέση, απο τις 10 ομάδες που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα.

Η τιμητική 3η θέση καταδεικνύει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται καθημερινά στις ακαδημίες μας. Ως Διοικητικό Συμβούλιο επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας, αρχής γενομένης από τον Τεχνικό Διευθυντή Αντώνη Αντωνίου, τους προπονητές, γυμναστές, ποδοσφαιριστές, γονείς, εφορεία και το γραφειακό προσωπικό. Όλοι και όλες  εργάστηκαν σκληρά για την επίτευξη του στόχου και δηλώνουμε σιγουριά ότι θα συνεχίσουν τη μεθοδική δουλειά.

Όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, έχουμε επανειλημμένα   εκφράσει την αντίθεση μας με τον τρόπο διεξαγωγής του, αφού αυτός είναι αντίθετος με την φιλοσοφία της ανάπτυξης νεαρών παικτών και της γενικής φιλοσοφίας ύπαρξης των ακαδημιών. Πρώτιστος και αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η εκμάθηση ποδοσφαίρου, η διαπαιδαγώγηση και η ανάπτυξη σωστής νοοτροπίας των νεαρών ποδοσφαιριστών, πάντοτε μέσα στα πλαίσια του εύ αγωνίζεσθαι. Η πίεση που δημιουργείται στα σωματεία για αποφυγή των 2 τελευταίων θέσεων που οδηγούν στη διαβαθμιση  στην επίλεκτη κατηγορία, δημιουργεί αθέμιτο και έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των ακαδημιών.

Η ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ εγγυάται ότι θα συνεχίσει την στήριξη αλλά και την αναβάθμιση των ακαδημιών της και θα συνεχίσει να δίνει ευκαιρίες στους νεαρούς ποδοσφαιριστές της για πλαισιώνουν την Α’ Ομαδα  του Σωματείου μας.

ΕΦΟΡΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ