Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ επιθυμεί να τοποθετηθεί με ψυχραιμία και σωφροσύνη για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στον αγώνα του Σαββάτου με αντίπαλο την Πάφος FC.

Αρχικά, χωρίς περιστροφές και με ευθύτητα καταδικάζουμε τα έκτροπα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Παραβατικές συμπεριφορές είναι ξένες προς τα ήθη και την ιστορία της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ και σε καμία περίπτωση δεν γίνονται αποδεκτές, ούτε και δικαιολογούνται.

Δυστυχώς, ο δρόμος της υπευθυνότητας που επιδείξαμε θεωρήθηκε αδυναμία και με έκπληξη διαβάσαμε την απαράδεκτη στοχοποίηση του προπονητή μας, κ. Σάββα Πουρσαϊτίδη, από την επίσημη Πάφο FC.

Η συμπεριφορά των ανθρώπων του πάγκου της Πάφος FC ήταν εριστική σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Απόδειξη αυτού και οι κίτρινες κάρτες που δέχθηκαν στελέχη της ομάδας τους στην κανονική διάρκεια του αγώνα (Καττάμης 59’ & Παπαδάκης 40’). Οι εντολές του πάγκου σε παίκτες της Πάφου να πέσουν στον αγωνιστικό χώρο σε συγκεκριμένα χρονικά σημεία, ο «διάλογος» με την κερκίδα, ενδεικτική δε είναι η αποβολή του κ. Παπαδάκη, μέλους του προπονητικού επιτελείου, ο οποίος σύμφωνα με τους διαιτητές αποβλήθηκε δίοτι με την επίτευξη του δευτέρου τέρματος της Πάφου ‘’απευθύνθηκε υβριστικά και προκλητικά προς τους παράγοντες της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ και τους προκάλεσε με υβριστική έκφραση που δεν μπορεί να αναφερθεί δημόσια (αναφέρεται επί λέξη στο φύλο αγώνος).

Θεωρούμε ανεπίτρεπτο ότι αντί να καλεστεί για λογοδοσία ο κ. Μεντιέτα που χτύπησε τον προπονητή μας για να του γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις, εγκαλείται ο προπονητής μας ως «πρωτεργάτης». Από τη στιγμή που υπάρχει ο ισχυρισμός ότι ο κ. Μεντιέτα δεν διέπραξε κάτι το επιλήψιμο τότε γιατί το Σάββατο το βράδυ μας ζητήθηκε από ανθρώπους της Πάφος FC να έρθει σε επαφή στο χώρο των αποδυτηρίων ο κ. Μεντιέτα με τον κ. Πουρσαϊτίδη για να του απολογηθεί και να μην προχωρήσει στην καταγγελία;

Είναι απαράδεκτο και προκλητικό να στοχοποιείται ο προπονητής μας και να προσωποποιείται το πρόβλημα σε έναν επαγγελματία που δεν έδωσε ποτέ δικαιώματα και δεν έχει κάνει κάτι το επιλήψιμο. Είναι πασιφανές ότι η  στάση της Πάφου μετά το Σάββατο το βράδυ άλλαξε αφού μέχρι τότε δεν είχε αναφερθεί ούτε λέξη για το πρόσωπο του,  και γίνεται στοχοποίηση του κ. Σάββα Πουρσαϊτίδη μετά την άρνηση του να αποσύρει την καταγγελία του. Δεν επιθυμούμε να επεκταθούμε περισσότερο γιατί η υπόθεση έχει ήδη καταγγελθεί στην αστυνομία και η δικαιοσύνη είναι υπεύθυνη για να κρίνει.

Όσον αφορά τον κ. Μπέργκ η επίσημη ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ουδέποτε δήλωσε ότι έκανε τη χειρονομία με τα γεννητικά του όργανα, αλλά ότι είχε προκλητική στάση με τις κινήσεις του την ώρα που βρισκόταν στον πάγκο και συγκεκριμένα έχει τούλαχιστον τρείς φορες γυρίσει να προς την κερκίδα των οπαδών μας  να πανηγυρίσει  το δεύτερο τέρμα της Πάφου.. Δεν έχουμε αναιρέσει ούτε μια λέξη από τις επίσημες τοποθετήσεις μας και ας μην καμώνονται ότι φορτώσαμε στον κ. Μπεργκ κάτι που δεν έκανε. Εμείς ως οφείλαμε, σεβόμενοι την ιστορία του κ. Μπέργκ, ξεκαθαρίσαμε ότι οι αναφορές προς το πρόσωπο του έχουν να κάνουν με την όλη του στάση και συμπεριφορά αλλά και η στάση του προς την εξέδρα μας.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Γ. Καζαμία:

“Πολύ περήφανος για τη Νέα Σαλαμίνα. Αυτή η ομάδα σήμερα για να κερδίσει χρησιμοποίησε αλητεία. Αλητεία. Να σπρώχνουν τον Σάββα Πουρσαϊτίδη. Τα γεννητικά όργανα είναι για αναπαραγωγή όχι για να τα δείχνουμε στην κερκίδα. Εύχομαι να μην ξανά δω τέτοιες συμπεριφορές. Συγχαρητήρια στον κόσμο μας, στους ποδοσφαιριστές.”

Επίσης ποδοσφαιριστής των φιλοξενουμένων με την επίτευξη του δευτέρου τέρματος της Πάφου αντί να κατευθυνθεί προς τους συμπαίκτες του να πανηγυρίσει κατευθύνεται προς τον Γιώργο Κατσικά για να του δείξει τα όργανα του και ξεκινά η πρόκληση των όσων απαράδεκτων ακολούθησαν.

Τα διαπιστευμένα μέλη του Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ που δικαιούνταν να βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο με τη λήξη του αγώνα, ανέλαβαν να συνοδεύσουν τους ποδοσφαιριστές και τα στελέχη της Πάφος FC με ασφάλεια στα αποδυτήρια. Οι εκκλήσεις των μελών του ΔΣ συνάντησαν την άρνηση των υπεύθυνων της αντίπαλης ομάδας επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας. Μάλιστα μας είχε λεχθεί ο δήθεν ο κ. Μπέργκ αρνείτο να αποχωρήσει η ομάδα για τα αποδυτήρια, αλλά προς τιμήν του στη συνέχεια ανέφερε στον γυμνασίαρχο ότι για αυτή την απόφαση λόγο έχουν να αποφασίζουν οι ιθύνοντες της Πάφου. Κατάθεση όλων των στοιχείων όταν καλεστούμε να καταθέσουμε επίσημα τη θέση μας ως Σωματείο.

Το Σάββατο το βράδυ είχε αναφερθεί από την επίσημη Πάφος FC ότι το Σωματείο μας δυναμίτισε το κλίμα και ότι προκάλεσε με την όλη του στάση. Μας λέχθηκε ότι περίμεναν μάλιστα εχθρική στάση από τη ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ και ήταν σίγουροι για τα έκτροπα. Καλούμε τον δημοσιογραφικό κόσμο και όλο το κοινό να μας υποδείξει και έστω και μια εμπρηστική ατάκα που πυροδότησε την ένταση μεταξύ των 2 ομάδων. Αν το κλίμα ήταν τόσο τεταμένο γιατί δεν αναφέρθηκε στην αστυνομική σύσκεψη και να μας μεταφερθούν οι πληροφορίες;

Αναμένουμε έστω και την ύστατη, να υπάρχει πραγματική μεταμέλεια και απολογία από αυτούς που προκάλεσαν ένταση έτσι ώστε να δοθεί το καλό παράδειγμα και να τιμηθεί το πληγωμένο «ευ αγωνίζεσθαι» του κυπριακού ποδοσφαίρου. Η αναφορά για πολιτική υποκίνηση είναι ανάξια αναφοράς και προσβάλει όποιον την έχει επινοήσει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα σταθεί μέχρι τέλους δίπλα στον προπονητή, το επιτελείο του και τους ποδοσφαιριστές μας και ήδη έχουμε αρχίσει να προετοιμαζόμαστε για το δύσκολο αγώνα του Σαββάτου με αντίπαλο την Ανόρθωση. Το ήθος της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ δεν κάνει αποδεκτές συμπεριφορές εκτός του πλαισίου και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί κλιμάκωση με κανένα Σωματείο ή οργανισμό. Είναι όμως ξεκάθαρο ότι θα υπερασπιστούμε το δίκαιο και ότι θα υπηρετήσουμε, όπως πάντα, την αλήθεια! Δεν υπάρχει πρόθεση να επανέλθουμε και ελπίζουμε να μην χρειαστεί. Θα καταθέσουμε όλα τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας στα αρμόδια όργανα της ομοσπονδίας ή όπου αλλού χρειαστεί.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ