Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ επιθυμεί να τοποθετηθεί επίσημα για το χθεσινό πρώτο αγώνα κυπέλλου για τη φάση των 8 με αντίπαλο την ΑΕΛ στο γήπεδο «Άλφαμεγα» στη Λεμεσό.

Αρχικά, ευχαριστούμε τον κόσμο της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ που παρευρέθηκε στο γήπεδο και στήριξε την ομάδα μας για άλλη μια βδομάδα. Παρά τη χθεσινή ήττα ο κόσμος έμεινε και χειροκρότησε τους ποδοσφαιριστές μας για τη μεγάλη προσπάθεια και αυτό καταδεικνύει το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί στο Σωματείο μας τη φετινή περίοδο.

Από εκεί και πέρα, δυστυχώς, οι πρωταγωνιστές δεν ήταν οι ποδοσφαιριστές όπως αρμόζει σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Στο χθεσινοβραδινό αγώνα γίναμε μάρτυρες καθαρής αλλοίωσης αποτελέσματος από ένα ανύπαρκτο πέναλτι.

Είναι άξιο απορίας πως διαιτητές που παρακολουθούν καθημερινά σεμινάρια επιμόρφωσης και δέχονται τις παρατηρήσεις / συστάσεις του κύριου Μάζιτς να συμπεριφέρονται με τόση ανεπάρκεια σε ένα κρίσιμο αγώνα. Η φάση του πέναλτι δεν μπορεί καν να θεωρηθεί ως αμφισβητούμενη, καθώς είναι τόσο ξεκάθαρη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για διαιτητική επιμόρφωση στο πότε δεν δίνεται ένα πέναλτι.

Το γεγονός ότι το Σωματείο μας δεν φωνασκεί ή ασκεί πιέσεις για διαιτησία να μην εκλαμβάνεται ως αδυναμία αλλά ως ένδειξη διάθεσης συνεργασίας. Μετά το χθεσινό αγώνα όμως το ΔΣ δεν μπορεί να παρακολουθεί με απάθεια τα διαδραματισθέντα και έχει χρέος να προστατεύσει τους κόπους και τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών μας.

Στη ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ έχουμε μάθει να αποδεχόμαστε τις ήττες και να τις αντιμετωπίζουμε με αξιοπρέπεια και για αυτό από την πρώτη στιγμή συγχαρήκαμε την ΑΕΛ για τη νίκη της. Αποδέχτες της τοποθέτησης μας είναι όλοι φορείς που ασχολούνται με το Κυπριακό ποδόσφαιρο και κυρίως τα κέντρα λήψης αποφάσεων που αφήνουν απροστάτευτο το άθλημα με ορισμούς ανεπαρκών διαιτητών που έχουν βασικές ελλείψεις γνώσεων.

Ζητούμε και δημόσια όπως τα αρμόδια σώματα του κυπριακού ποδοσφαίρου προβούν σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια για εξάλειψη της προκατάληψης και προστασίας της αξιοπιστίας εν όψει και του επαναληπτικού αγώνα. Διαβεβαιώνουμε τον κόσμο του Σωματείου μας ότι όλο το οικοδόμημα της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ θα συνεχίσει με στοχοπροσήλωση και πείσμα για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί τη φετινή περίοδο.

Καλούμε τους Σαλαμιναίους και τις Σαλαμιναίες να συνεχίσουν να είναι δίπλα στην ομάδα μας μέχρι και το τέλος. Θα συνεχίσουμε την ομαδική μας προσπάθεια και είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ