Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ καταδικάζει την επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους από την Τουρκία και το Ντεντκάς το Νοέμβρη του 1983. Καταδικάζουμε την ανακήρυξη του ψευδοκράτους γιατί ήταν το τρίτο βήμα –μετά το πραξικόπημα και την εισβολή του 1974- στο σχέδιο για να μοιραστεί μια για πάντα η πατρίδα και ο λαός μας, να ξεγραφτεί οριστικά η μισή Κύπρος και η αγαπημένη μας πόλη.

Η φετινή επέτειος του ψευδοκράτους συνοδεύεται με μια νέα πρωτοφανή πρόκληση σε βάρος της Κύπρου και ειδικότερα σε βάρος της πόλης μας. Πέραν από τα ετήσια πανηγύρια του ψευδοκράτους, προγραμματίζεται αύριο «πικνικ» του Ερντογάν στην Αμμόχωστο προκειμένου να δώσει το σύνθημα για να αρχίσει ο εποικισμός της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου. Η ενέργεια αυτή είναι μια παράνομη, αποτρόπαια και χυδαία πρόκληση της κατοχικής δύναμης σε βάρος όλων των Αμμοχωστιανών και όλων των Κυπρίων.

Η ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ενώνει τη φωνή της με όλους τους Αμμοχωστιανούς και όλους τους Κύπριους που φωνάζουν ότι η Αμμόχωστος δεν ανήκει στον Ερντογάν και τον εγκάθετο του, Τατάρ. Η Αμμόχωστος ανήκει στους Αμμοχωστιανούς! Σε εμάς που μέρα-νύχτα την έχουμε στη μνήμη και τη συνείδησή μας, στην καρδιά και στο μυαλό μας. Σε εμάς που την κτίσαμε και σε εμάς που θα επιστρέψουμε για να την ξαναζωντανέψουμε. Απευθύνουμε ξανά με αγωνία έκκληση προς κάθε κατεύθυνση, μέσα κι έξω από την Κύπρο, για να εμποδιστεί το νέο έγκλημα σε βάρος της Αμμοχώστου και της πατρίδας μας.

Εμείς που ξέρουμε γιατί γίναμε πρόσφυγες και που δεν δεχόμαστε να μείνουμε για πάντα πρόσφυγες, δε δεχόμαστε τη διχοτόμηση και την κατοχή, δεν δεχόμαστε να χαθεί η Αμμόχωστος και η μισή πατρίδα μας. Θέλουμε μια ολόκληρη Κύπρο, για όλους τους Κύπριους, για όλα τα παιδιά της.

«Τα ερυθρόλευκα σου τα χρώματα θα δω, ξανά να ζωντανεύουν στην άδεια ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ!».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ