Είναι γενικά αποδεκτό ότι μετά την εφαρμογή του νόμου Ιωνά Νικολάου για τον «Περί πρόληψης και της καταστολής της βίας στους αθλητικούς χώρους νόμο» η ομάδα μας, όπως και η μεγάλη πλειονότητα των ομάδων, στερήθηκε το πιο ζωντανό κομμάτι της εξέδρας, που δεν είναι άλλο από το οργανωμένο σύνολο μας Red Rebels.

Παρόλες τις αντιδράσεις αλλά και εισηγήσεις για τροποποιήσεις των σωματείων και του οργανωμένου οπαδικού κινήματος η κυβέρνηση, ετσιθελικά, κράτησε τον αρχικό νόμο σε ισχύ στερώντας από χιλιάδες κόσμο την παρουσία του στο γήπεδο.

Η περσινή υποδειγματική παρουσία του συνόλου των οπαδών μας στο γήπεδο, συμπεριλαμβανομένων των οργανωμένων, απέδειξε ότι καμία κάρτα οπαδού και καμία παρωχημένη νομοθεσία δεν χρειάζεται για να επικρατεί τάξη και ευπρέπεια στις εξέδρες.

Παρόλη την επιθυμία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ και ολόκληρου του ποδοσφαιρικού οικοδομήματος (προπονητές – ποδοσφαιριστές) να δει τους Red Rebels να επιστρέφουν στο γήπεδο, εντούτοις καμία πίεση δεν εξασκήθηκε και υπήρξε πλήρης σεβασμός και στήριξη σε όλες τις αποφάσεις τους, σεβόμενοι έναν όμορφο αγώνα που έδιναν μαζί με άλλα οργανωμένα σύνολα τα τελευταία χρόνια.

Δυστυχώς, ο αγώνας του οργανωμένου οπαδικού κινήματος δεν ευοδώθηκε και σιγά σιγά άρχισε η επιστροφή των οργανωμένων οπαδών, παρόλες τις διαφωνίες που εξακολουθούν να έχουν. Με προχθεσινή ανακοίνωση τους οι Red Rebels κοινοποίησαν ότι έχουν αποφασίσει να επιστρέψουν στο γήπεδο και να στηρίξουν την ομάδα μας, αφού είχαν απομείνει το μοναδικό οργανωμένο σύνολο που θα απείχε από το επόμενο πρωτάθλημα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει την ευαρέσκεια του για την επιστροφή των Red Rebels στο γήπεδο και εξακολουθεί να διατηρεί τη θέση για οριστική κατάργηση της νομοθεσίας «Περί πρόληψης και της καταστολής της βίας στους αθλητικούς χώρους νόμο», αφού τη θεωρεί ανεπαρκή και εκτός πραγματικότητας. Παράλληλα, συγχαίρουμε το οργανωμένο οπαδικό κίνημα για τον όμορφο αγώνα που έδωσε τα τελευταία χρόνια, έστω και αν δεν επιτεύχθηκε ο αρχικός στόχος.

Το ΔΣ καλωσορίζει πίσω στα τσιμέντα το δυναμικότερο κομμάτι των οπαδών μας – Red Rebels – και δηλώνει σιγουριά ότι με τη στήριξη τους η ομάδα μας θα υλοποιήσει τους στόχους που έχει θέσει για τη φετινή πολύ δύσκολη αγωνιστική χρονιά.

Η 13η μας μεταγραφή ήταν και αυτή που έκανε τη διαφορά το φετινό καλοκαίρι. Μαζί είναι διαφορετικά, καλωσόρισες δωδέκατε παίκτη και στήριγμα της ομάδα μας!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ