Το Διοικητικό Συμβούλιο και όλο το οικοδόμημα της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ καταδικάζουν την επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους που έγινε 38 χρόνια πριν με τη στήριξη και τις πλάτες της Τουρκίας. Η ανακήρυξη του παράνομου «κράτους», εκτός από απαράδεκτη, παράνομη και άκρως προκλητική, ήρθε να ολοκληρώσει το δίδυμα έγκλημα του πραξικοπήματος και της εισβολής που είχε προηγηθεί το 1974. Επίσης, παραβιάζει κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου και έχει καταστήσει πρόσφυγες χιλιάδες κόσμου.

Δυστυχώς, τόσα χρόνια μετά η κατάσταση στο Κυπριακό δεν έχει μπει απλά σε τέλμα, αλλά έχει χειροτερεύσει απομκαρύνοντας ακόμα περισσότερο το όνειρο της επιστροφής στην Αμμόχωστο μας και στα υπόλοιπα τουρκοκρατούμενα εδάφη μας.

Παρόλες τις αρνητικές εξελίξεις των τελευταίων ετών, το Σωματείο μας αρνείται να ξεγράψει την αγαπημένη μας Αμμόχωστο και θα συνεχίσει να συμβαδίζει με όλες εκείνες τις προοδευτικές δυνάμεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων που αγωνίζονται για απελευθέρωση, λύση και επανένωση της Κύπρου μας. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε υγιή προσπάθεια και θα είμαστε αρωγοί, από το δικό μας μετερίζι, κυνηγώντας κάθε ελπίδα που έχει απομείνει.

«Τα ερυθρόλευκα σου τα χρώματα θα δω, ξανά να ζωντανεύουν στην άδεια ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ!».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ &ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ