Ακόμα ένας μαύρος Αύγουστος για τους Αμμοχωστιανούς και όλο τον προσφυγικό κόσμο. Ακόμα μια 14η Αυγούστου γροθιά στο στομάχι, αφού έρχεται στη θύμηση μας η μέρα που χάθηκε η πόλη μας. Ακόμα μια μαύρη 14η Αυγούστου που μας βρίσκει μακριά από τη Βασιλεύουσα.

Σαν σήμερα πριν από 47 χρόνια, ο βάρβαρος τούρκικος στρατός, έχοντας βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο «Αττίλας 2», κατέλαβε και την Αμμόχωστο αφήνοντας πίσω πόνο, θάνατο και προσφυγιά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ και όλο το οικοδόμημα του Σωματείου μας, καταδικάζουν με όλες τους τις δυνάμεις το βίαιο ξεριζωμό και την παράνομη κατοχή της πόλης μας και των άλλων εδαφών μας από τον βάναυσο τούρκικο στρατό και την Τουρκία.

Η πόλη μας στέκεται βουβή και μας περιμένει και παρά τη δεδομένη θέληση των Αμμοχωστιανών και όλων των προσφύγων να επιστρέψουν αυτό δεν κατέστη δυνατό. Δυστυχώς τον τελευταίο χρόνο γίναμε μάρτυρες απίστευτων προκλήσεων ανοίγματος μέρους της περίκλειστης πόλης. Αυτό θα πρέπει να σημάνει ακόμα ένα καμπανάκι ότι αν δε γίνουν κινήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις η πόλη μας ίσως αποτελέσει απλά μια ανάμνηση.

Αναγνωρίζοντας την αδιαλλαξία και τις ασήκωτες ευθύνες της Τουρκίας, καλούμε την πολιτική ηγεσία να αναλάβει πρωτοβουλία πριν μπει η ταφόπλακα και στην τελευταία μας ελπίδα. Μια πρωτοβουλία που θα θέσει την Τουρκία προ των ευθυνών της, θα κινητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα αλλά και θα δείξει ότι υπάρχει πραγματική βούληση από την πολιτική ηγεσία για διευθέτηση του προβλήματος. Παράλληλα, στηρίζουμε όλες τις κινήσεις και προσπάθειες του Δήμου Αμμοχώστου για διαφώτιση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση εντός και εκτός Κύπρου.

Παρόλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια, η ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ, ως αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης, ήταν, είναι και θα παραμείνει φορέας αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου. Το Σωματείο μας θα συνεχίζει να εργάζεται ακούραστα μέχρι να δούμε τα ερυθρόλευκα χρώματα της να ζωντανεύουν ξανά στην άδεια Αμμόχωστο!

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ – ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ