Πέντε μέρες μετά το φασιστικό προδοτικό πραξικόπημα, ο πόνος του Κυπριακού λαού μεγαλώνει, αφού η Τουρκιά εισβάλει παράνομα και υλοποιεί την 1η φάση του σχεδίου Αττίλας. Είναι η 20η Ιουλίου 1974 που προσφυγοποιεί το πρώτο κύμα ανθρώπων στην Κύπρο και δίνει πόνο και θάνατο σε ολόκληρο το νησί. Από τότε η κατοχική Τουρκία κατέχει παράνομα το 38% της Κύπρου και διατηρεί τα τούρκικα στρατεύματα μέχρι και σήμερα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την τούρκικη παράνομη εισβολή και κατοχή της Κύπρου και παράλληλα αποτίνει φόρο τιμής και σεβασμού σε όσους και όσες αγωνίστηκαν για να αποτρέψουν μια ήδη προδομένη μάχη.

Για τη ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ δεν αποτέλεσε ποτέ λύση η διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης με το διαχωρισμό του Κυπριακού λαού, όπως ούτε και η καταπάτηση των δικαιωμάτων και περιουσιών των προσφύγων. Έχουμε χρέος να κρατούμε τη σημαία της απελευθέρωσης και επανένωσης ψηλά, όπου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα συνυπάρχουν ειρηνικά σε κοινές πόλεις και γειτονιές στην κοινή μας πατρίδα .

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ – ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ