Η ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ δεν είναι απλά ένα αθλητικό Σωματείο, αλλά πρώτιστα και ένας κοινωνικοπολιστικός φορέας που έχει στο επίκεντρο τον αγώνα για επιστροφή στην αγαπημένη μας Αμμόχωστο.

Με γνώμονα τις δύσκολες στιγμές που περάσαν όλοι οι Αμμοχωστιανοί μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την περίκλειστη πόλη, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να κρατούμε στη μνήμη μας την πόλη και να συνεχίσουμε να είμαστε φορέας διαφώτισης και ενημέρωσης.

Το πετοσφαιρικό τμήμα του Σωματείου μας διοργανώνει την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 στο θεατράκι “Μικρή Σαλαμίνα” στο πάρκο γλυπτικής του Φίλιππου Γιαπάνη στη Φασούλα, την παράσταση “Το Γέρικο Δεντρό” που είναι αφιερωμένη στη θαλασσοφίλητη. Η εκδήλωση στηρίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου και όλο το οικοδόμημα της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ.

Η παράσταση «Το Γέρικο Δεντρό» είναι μια μουσικο-αφηγηματική παράσταση η οποία εμπνεύστηκε και σχεδιάστηκε με επίκεντρο την πόλη της Αμμοχώστου και την προσφυγιά και συνδυάζει αφήγηση και μουσική. Στην παράσταση θα συμμετέχουν καταξιωμένοι Κύπριοι καλλιτέχνες και θα υπάρχει και φιλική συμμετοχή από την Πολιτιστική Κίνηση ΕΠΙΛΟΓΗ.

Τα τραγούδια είναι ένα κράμα από επιλογές έτσι ώστε να τιμήσουν την πόλη της Αμμοχώστου, να δώσουν το στίγμα ιστορικής αναδρομής και να περάσουν ένα αισιόδοξο μήνυμα αλλά και θέληση για επιστροφή.

Δυστυχώς, η παράσταση συμπίπτει με τον αγώνα της ποδοσφαιρικής ομάδας εναντίον στην Ε.Ν.Π. όμως το Σωματείο μας θέλει να περάσει το μήνυμα ότι στόχος δεν είναι μόνο οι αθλητικές επιδόσεις και η παρουσία στο γήπεδο. Υπάρχουν ανώτερα ιδανικά και ιδέες, όπως είναι ο πόθος της επιστροφής και οι ηθικές μας αξίες που υπερβαίνουν ένα αθλητικό γεγονός.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία του η Πρόεδρος της Βουλής κα Αννίτα Δημητρίου και ο Δήμαρχος της πόλης μας Δρ Σίμος Ιωάννου. Η είσοδος έχει οριστεί στα 15 ευρώ και τα καθαρά έσοδα θα δοθούν στο “Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου”.