Συνομιλήσαμε με τον Τεχνικό Διευθυντή των ακαδημιών της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Γιώργο Τσούκκα όπου μας αναλύει την κατάσταση αλλά και τη φιλοσοφία των ακαδημιών μας.

Γιώργο η ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ είναι μια ομάδα που βγάζει ποδοσφαιριστές, ποιό είναι το μυστικό της επιτυχίας;

Γ: Δεν υπάρχει κανένα μυστικό, υπάρχει ομαδική δουλειά που φέρνει αποτελέσματα. Η Διοίκηση της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ καθόρισε μια συγκεκριμένη πολιτική που αφορά τις ακαδημίες μας και την ανάδειξη ταλέντων και εγω είχα την τιμή να συμμετέχω ως επικεφαλής σε αυτό! Είμαι πολύ χαρούμενος που οι κόποι όλων μας έχουν ξεκινήσει να αποφέρουν καρπούς και διαβεβαιώνω όλους τους Σαλαμιναίους ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε ακόμα στην αρχή!

Υπάρχουν αρκετά ταλέντα στις ακαδημίες της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ και πολλοί λένε ότι εσύ εντόπισες αρκετούς.

Γ: Ναι αυτό είναι αλήθεια αλλά για εμένα δεν έχει καμία σημασία. Για εμένα σημασία έχει να δουλεύουμε σωστά ώστε να μπορούμε να βγάλουμε ποδοσφαιριστές. Είμαστε τυχεροί γιατί αυτό το σωματείο δίνει ευκαιρίες στον Κύπριο ποδοσφαιριστή και αυτό μας δίνει την δυνατότητα να μπορούμε πολύ πιο εύκολα να εντάξουμε ποδοσφαιριστές στις ακαδημίες μας. Υπάρχει απόλυτη αξιοκρατία και οποίοι δουλεύουν ανταμείβονται.

Πως είναι η συνεργασία σου με τον Τεχνικό Διευθυντή της Α ομάδας Μάκη Παπαϊωάννου και με τον προπονητή Σάββα Πουρσαιτίδη;

Γ: Έχουμε άριστη συνεργασία και με τους δύο και υπάρχει κοινός στόχος όσο αφορά τις ακαδημίες που δεν είναι άλλος από την προώθηση και την ανάδειξη ταλέντων. Λειτουργούμε και πράττουμε όλοι για το καλό της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ! Με τον Μάκη βλέπουμε και αξιολογούμε ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες μας, ανταλλάσουμε απόψεις τις οποίες μεταφέρει στον προπονητή της Α ομάδας Σάββα Πουρσαιτίδη.

Καταληκτικά ο Γιώργος Τσούκκας μας δήλωσε τα εξής:

Θέλω να καλέσω τους γονείς που θέλουν τα παιδιά τους να πάρουν τις ευκαιρίες τους να τους εντάξουν στις ακαδημίες της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, νομίζω ότι πλέον δεν μιλούν τα λόγια αλλά οι πράξεις με μεγάλο παράδειγμα και την συμμετοχή αρκετών ποδοσφαιριστών που προέρχονται από τις ακαδημίες μας στην πρώτη ομάδα αλλά και την μεταγραφή του Ιωάννη Κωστή στον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Με την ευκαιρία που μου δίνεται θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές και γυμναστές που δουλεύουν στις ακαδημίες μας εφαρμόζοντας το πλάνο αυτό αλλά και τα άτομα που εργάζονται στα γραφεία μας και κυρίως την Μαρία Καφατάρη που είναι η οργανωτική υπεύθυνη.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες και σε όλους τους γονείς που μας έχουν εμπιστευτεί τα παιδιά τους στις ακαδημίες μας.

Εύχομαι καλά Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο και πολλές επιτυχίες της ομάδα μας!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ