14 Αυγούστου 1974

Τα γεγονότα του μαύρου Ιούλη 1974 ολοκληρώθηκαν με τη δεύτερη φάση του σχεδίου «Αττίλας» με αποτέλεσμα το διωγμό και προσφυγοποίηση χιλιάδων Αμμοχωστιανών από τη θαλασσοφίλητη και αγαπημένη μας πόλη.

Τα οδοφράγματα συνεχίζουν να μας θυμίζουν τον βάναυσο ξεριζωμό, τη βία και φρικαλεότητα του τούρκικου στρατού που μένει εγκατεστημένος παράνομα στα εδάφη μας μέχρι και σήμερα.

Οι σκέψεις και τα βιώματα όλων μας έχουν μείνει ερμητικά κλειστά στην πόλη μας από τις 14 Αυγούστου 1974, αλλά ο πόθος της επιστροφής παραμένει άσβεστος μέχρι την επιστροφή της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ και σύσσωμος ο ερυθρόλευκος κόσμος καταδικάζουν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους τη 2η φάση της τούρκικης εισβολής και στέλνουν μήνυμα πως όσα χρόνια και να περάσουν δε θα εγκαταλείψουν τις προσπάθειες για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου.

Όσο υπάρχει ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Αμμοχώστου θα υπάρχει και Αμμόχωστος!

Υποχρέωση του ιστορικού μας σωματείου είναι να κρατά ψηλά το λάβαρο των Βαρωσίων και να γαλουχεί με αξίες και ιδανικά τους νεαρούς Αμμοχωστιανούς, και όχι μόνο, υπενθυμίζοντας πως ο αγώνας μας θα λήξει μόνο με επιστροφή στη γη μας.

Χίλια χρόνια αν περάσουν δεν πεθαίνουμε σκλάβοι! ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Αμμοχώστου- ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ -ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ