Ακόμα και αν πέρασαν 75 χρόνια από την ίδρυση της, αυτή η μέρα θα είναι πάντοτε ξεχωριστή και μοναδική για χιλιάδες ανθρώπους που αγκάλιασαν την ιδέα της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ! Γεννήθηκε το 1948 με μπροστάρηδες τους οι Νική Γεωργίου, Αντώνη Τότση, Ανδρέα Πασχαλίδη, Ανδρέα Πάρπα, Παναγιώτη Καλογήρου, Κώστα Ελευθερίου και Νίκο Κόκκινο, αλλά μαζί τους ήταν χιλιάδες άλλου κόσμου που ασπάστηκε τις αξίες και ιδανικά!

Στο θέατρο του Χ’’Χαμπή στην Αμμόχωστο, στις 7 Μαρτίου 1948 και ώρα 11 το πρωί, άναψε η φλόγα στον πυρσό της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ και έκτοτε φωτίζει όλο και πιο λαμπερά. Ένα Σωματείο που ταλαιπωρήθηκε από προσφυγιά, κακουχίες, αναποδιές, αδικίες αλλά μέσα από αυτά έβγαινε πάντοτε πιο δυνατό. Ένα Σωματείο που τα μέλη του, οι φίλες και οι φίλοι του το κράτησαν ζωντανό και το μεγάλωσαν, όχι μοναχά με στόχο τις αθλητικές διακρίσεις, αλλά γιατί εκφράζει ότι πιο αγνό, τίμιο και αληθινό.

Η χαρά μας για τη γενέθλια μέρα παραμένει όμως μισή τα τελευταία 49 χρόνια. Παραμένει μισή γιατί δεν μπορούμε να βγάλουμε το λάβαρο του Σωματείου μας στους δρόμους της Αμμοχώστου μας και να το γιορτάσουμε στο Δημοτικό Στάδιο και στο Γ.Σ.Ε.. Μισή γιατί οι απανταχού Σαλαμιναίοι και Σαλαμιναίες σκορπίστηκαν σε ολόκληρη της ελεύθερη Κύπρο και το εξωτερικό και δεν τους επιτρέπεται να βρεθούν στις συνοικίες του Βαρωσιού να γιορτάσουν.

Η ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ δεν υπήρξε και θα υπάρξει ποτέ ως ένα απλό αθλητικό Σωματείο που θα εκπροσωπείται μόνο στο ποδόσφαιρο, στην πετόσφαιρα και σε άλλα αθλήματα. Τα ιδανικά και οι αξίες μας θα είναι πάντοτε υψηλότερες, αφού πρώτιστος στόχος είναι η επιστροφή στην Αμμόχωστο μας αλλά και η υπηρέτηση των πανανθρώπινων αξιών.

Υπόσχεση είναι πως δεν θα επιτρέψουμε η φλόγα στον πυρσό της να σβήσει ή έστω να ξεθωριάσει, αλλά να την κάνουμε ακόμα πιο φωτεινή. Το οφείλουμε σε αυτούς και αυτές που την ίδρυσαν, σε αυτούς/ές που έφυγαν, σε αυτούς/ές που την ακολουθούν αλλά και σε αυτούς/ές που θα έρθουν και έχουμε την ηθική υποχρέωση να τους παραδώσουμε ένα Σωματείο με αναλλοίωτες τις αξίες του στην πορεία του χρόνου.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ – ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΚΑΙ ΣΤΑ 100, ΘΑ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΩ, ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ !

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΜΑΣ !

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ