Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ επιθυμεί όπως εκφράσει γραπτώς και δημοσίως την επίσημη της θέση όσον αφορά τον χθεσινοβραδινό αγώνα μεταξύ ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ – ΑΠΟΕΛ για τη β’ φάση του κυπέλλου.

Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά, γίναμε μάρτυρες παραβατικών συμπεριφορών που αυτή τη φορά είχε σοβαρό αντίκτυπο με τον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή μας Γιώργου Παπαγεωργίου. Όπως επίσημα επιβεβαίωσε η Αστυνομία Κύπρου, ρίχθηκε κροτίδα από την κερκίδα των φιλοξενουμένων στο χώρο όπου έκαναν προθέρμανση οι αναπληρωμτικοί ποδοσφαιριστές της ομάδας μας. Από την απαράδεκτη αυτή ενέργεια είχαμε τον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή μας και πιο συγκεκριμένα πτώση ακοής. Στον Γιώργο παρασχέθηκε μάλιστα και φαρμακευτική αγωγή για να ακολουθήσει θεραπεία.

Από εκεί και πέρα, έχουμε παρατηρήσει μια αποσπασματική αναφορά της επίσημης θέσης του Διοικητικού Συμβουλίου και για αυτό παραθέτουμε για ακόμα μια φορά τη θέση μας.

Ως θέση αρχής, υποστηρίζουμε ότι τα παιχνίδια πρέπει να κρίνονται εντός αγωνιστικών χώρων και όχι στις δικαστικές αίθουσες. Για να μπορέσει όμως ένα παιχνίδι να κριθεί εντός αγωνιστικού χώρου θα πρέπει να τηρούνται όλες οι συνθήκες ασφάλειες όπως και οι κανονισμοί που συμπεριλαμβάνονται στην προκήρυξη.

Κατά τον χθεσινό αγώνα, υπήρξε κατάφορη παραβίαση των προνοιών της προκήρυξης και στερήθηκε από την ομάδα μας να διεκδικήσει αυτό που επιζητούσε μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το Σωματείο μας δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τη χθεσινή διακοπή του αγώνα, καθώς η κροτίδα προήλθε από την εξέδρα των φιλοξενουμένων.

Ενημερώνουμε τους φίλους/ες του Σωματείου μας μας ότι το Διοικητικό Συμβούλιο θα πράξει οτιδήποτε χρειαστεί για να διασφαλίσει τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ και σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχθούμε μεσοβέζικες λύσεις. Τα γεγονότα είναι ξεκάθαρα και θα πρέπει να απονεμηθεί δικαιοσύνη.

Το θέμα το χειρίζονται οι νομικοί σύμβουλοι μας που είναι σε πλήρη συνεννόηση με το Διοικητικό Συμβούλιο. Το Σωματείο μας δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για την διακοπή του αγώνα και θα χειριστεί την υπόθεση με πλήρη σοβαρότητα.

Ευελπιστούμε ότι από τούδε και στο εξής η επίσημη θέση του Σωματείου μας θα μεταφέρεται χωρίς επιλεκτική αποσπασματική αναφορά αλλά ακριβώς ως έχει, για αποφυγή παρερμηνειών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ